sobota 9. januára 2016

... milión eura ...a to sa s cyklodopravou vôbec neuvažovalo


... milión eura ...a to sa s cyklodopravou vôbec neuvažovalo
uverejnené 25. 7. 2015, 9:10 používateľom Vladimir Cuchran   [ aktualizované 25. 7. 2015, 9:13 ]
Doprava na košických cestách je drasticky poznačená výlukami a obchádzkami kvôli rekonštrukciám električkových tratí. Za tejto situácie sa robia prieskumy pre dopravnú stratégiu Košíc do budúcnosti. K ich výpovednej hodnote sa mesto konkrétne nevyjadrilo.

KOŠICE. Mesto Košice informovalo pred pár dňami o troch dopravných prieskumoch, ktoré sú potrebné pre spracovanie „Stratégie rozvoja dopravy a dopravných stavieb mesta Košice“.
Robia sa na diaľniciach a štátnych cestách na území metropoly východu.
Zaplatí sa to z eurofondov
Stratégia vrátane prieskumov je financovaná prevažne z eurofondov, mesto prispeje 5 percentami.
Jej spracovateľom je za takmer 890–tisíc eur bez DPH združenie pražskej firmy NDCon a bratislavskej European Consultans Association.
Podľa hovorkyne mesta Lindy Šnajdárovej sa stratégia spracováva „s dôrazom na aktualizáciu výhľadových dopravných charakteristík, parametrov a služieb mesta s ich priemetom do reálneho návrhu riešenia“.
Pri schvaľovaní žiadosti o eurofondy sa v dôvodovej správe pre mestských poslancov uvádzalo, že mesto má „pre územné plánovanie dopravnej infraštruktúry v meste neaktuálny Generálny dopravný plán, ktorý bol spracovaný v roku 1982“.
Stratégia má teda slúžiť ako záväzný podklad pre spracovanie nového územného plánu mesta. Je tiež podmienkou ministerstva dopravy ako riadiaceho orgánu pre eurofondy, aby sa mesto mohlo v budúcnosti o ne uchádzať na dopravnú infraštruktúru (komunikačná sieť, MHD, cyklotrasy, pešie zóny a pod.).
Stratégia má zmapovať súčasný stav a navrhnúť scenáre vývoja dopravy na plus 10, 15, 20 a 30 rokov.
Takže sa za nejakú „stratégiu dopravy“ zaplatí takmer milión. To si robia srandu. Ešte by mali vymyslieť plán vymýšľania stratégií strategických rozhodnutí pre zhotovenie strategického plánu, odhadujem tak za dva melóny. Za ÚP ďalší, a aj tak zistia, že sú všetci hlupáci, lebo je to tu zbabrané, ako sa len dá a náprava bude stáť ohromné sumy a prvý väčší investor im to nabúra jedna radosť. Veď tak to funguje. Potom zistia, že na to nemajú. (veď nemajú ani dopravné značenie na KVP!) A tak to ide vždy do kolečka dokola. Robia si z nás úplnú strandu. Absolútne diletantstvo a zlodejina.
poznámka:
Mám pocit, že výsledky preskumu sú na prd, viď komunikácia s ÚHA a možno dajú viac na mňa (to sa chválim :) : 
From: Jerguš, Martin [mailto:martin.jergus@kosice.sk]
Sent: Wednesday, December 03, 2014 1:20 PM
To: propagprojekt@orangemail.sk
Cc: urbanovicova@smsz.sk
Subject: RE: cyklo

Zdravím!

                Ďakujem pekne za zaslanie materiálu, vyzerá zaujímavo. Myslím, že na princípoch aj trasách nebude problém sa zhodnúť. Prílohy sa mi nepodarilo otvoriť ale priamo v e-maily sa zobrazovali obrázky. Ak by ste chceli oficiálne odovzdať materiál mestu, je potrebné ho zaslať listom cez podateľňu. Ďalšia možnosť je komunikovať priamo s mestským cyklokoordinátorom - p. Urbanovičovou.
                Navrhujem počkať teraz na verejné pripomienkovanie mapy, ktorú ste dávali dokopy s p. Urbanovičovou. Aj keď Samého by ma zaujímalo, ktoré trasy vníma verejnosť ako prioritné. Potom by sme sa mohli osobne viacerí stretnúť a dohodnúť nejaký ďalší postup. Priznám sa, že do Vianoc budem mať frmol, máme naplánovaných niekoľko významných komplexných materiálov, ktoré musím zvládnuť pripomienkovať a tiež pripraviť.

S pozdravom,

Ing. arch. Martin Jerguš
Útvar hlavného architekta mesta
Tr. SNP 48/a, 040 11  Košice
tel: +421 55 6419 465
mob: +421 918 937 312

e-mail: martin.jergus@kosice.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára